Povetkin l-a bătut pe Huck controversat (video)
Vizualizări: 24511 27.02.2012  |   Noutăţi

 

Povetkin l-a bătut pe Huck controversat (video)

 

25 februarie 2012, Germania, Stuttgard, Porşe-Arena

Campionul WBA de categorie supergrea Alexandru Povetkin (25-0, 17 КО) a obţinut victoria în lupta grea şi spectaculoasă, cu deţinătorul titlului de campion în prima categorie grea sârbul neamţ Marco Huck (34-2, 25 КО), cu votul majorităţii arbitrilor.

În primele trei runde Alexandru a dominat lupta, după care Huck a reuşit să-şi impună propria tactică. E de menţionat, că Marco a acţionat, ca de obicei, necorect, lovind adversarul la ceafă, expunându-şi coatele, dar şi Alexandru se oprea în loc, se apleca prea jos, provocându-şi adversarul. Pe parcurs, Povetkin a operat mai multe lovituri, însă anume Huck a fost cel, care s-a evidenţiat prin lovituri mai exacte, la finele rundei a şaptea aducându-l pe campion în pragul înfrângerii anticipate. Totuşi, spre finalul luptei ochiul drept al pugilistului german era practic închis de un hematom, iar lângă cel stâng se formase o leziune.

Totalizând lupta, doi dintre arbitri au votat pentru pugilistul rus 116-113 şi 116-112, iar cel de-al treilea a optat pentru remiză 114-114. Publicul local a întâmpinat decizia arbitrilor cu fluierături de indignare. Scorul neoficial BOXNEWS.com.ua - 115-113 pentru Huck.

După luptă, Huck a declarat că nu este de acord cu decizia arbitrilor şi doreşte să se revanşeze. Povetkin a menţionat, că lupta l-a obosit fizic, deşi a avut o pregătire excelentă.

 

 

 

 

Sursa: boxnews.com.ua