Echipament pentru box

 

Ringul

Ringul

Ringul este o suprafaţă pătrată, cu laturile între 5 şi 6 metri, îngrădită din toate părţile cu trei-patru rânduri de odgon. Grosimea odgoanelor este de circa 2,5 - 3 cm. Odgoanele sunt întinse între cei patru stâlpi din colţuri şi fixate cu cabluri metalice. Acestea sunt acoperite cu perne. Distanţa dintre unghiurile odgoanelor este de 50 - 60 cm. O jumătate a ringului obligatoriu trebuie să fie neted, pardosit cu un material moale şi acoperit cu o foaie de cort bine întinsă. Pardoseala iese dincolo de odgoane aproximativ cu 60 cm. În apropierea ringului la circa 1,5 metri nu trebuie să fie plasate careva obiecte străine. La competiţii, ca regulă, ringul este instalat pe un podium cu înălţimea 50 - 100 cm.

 

Para pugilistică

Para pugilistică

Para pugilistică serveşte pentru antrenarea forţei şi rigidităţii loviturilor.

Este un sac în formă de pară, graţie acestei forme sacul permite să fie perfecţionate loviturile directe, cele laterale şi cele de jos.

 

Sacul pugilistic

Sacul pugilistic

Sacul pugilistic serveşte pentru dezvoltarea forţei şi a rigidităţii loviturii. Partea lui exterioară este confecţionată dintr-o ţesătură densă (de exemplu, din piele). Sacul poate fi căptuşit cu rumeguş, polietilenă, cârpe…

De obicei în interiorul sacului se află un pivot - un sac mai mic ca dimensiuni, umplut cu nisip. Pentru elasticitate, sub ambalajul sacului poate fi fixat un strat de pâslă.

 

Labele pugilistice  Labele pugilistice

Labele pugilistice au menirea de a dezvolta exactitatea şi a perfecţiona tehnica loviturilor.

Laba pugilistică este o pernă, ca regulă de formă ovală, pe una din părţile căreia este amplasat un fixaj pentru mână.

Laba este confecţionată dintr-o ţesătură densă şi umplută cu pâslă, păr de cal, penopolietilenă.

 

Para pe platformă

Para este o minge în formă de pară cu o cameră gonflabilă în interior. Este predestinată antrenării vitezei şi exactităţii loviturilor.


Para pe cablu de fixare

Para pe cablu de fixare

Para pe cablu de fixare este predestinată perfecţionării vitezei şi a exactităţii loviturilor.

Este o minge confecţionată din material dens (piele, spre exemplu), fixată din două părţi, fapt care permite ca aceasta să fie instalată în poziţie verticală, folosind guma.

 

Pernă de perete

Serveşte la perfecţionarea forţei şi rigidităţii loviturilor directe şi a celor laterale. Umplutura poate fi din spumă de cauciuc (cu grosimea cca 1,5 - 2 cm), combinată cu pâslă. Cele mai potrivite dimensiuni pentru o pernă pugilistică sunt : lungimea 70 - 100 cm, lăţimea 45 - 50 cm. Partea exterioară a pernei este confecţionată dintr-un material dens (piele, foaie de cort etc.

 

Para pe cablu de fixare

Costumul şi echiparea pugilistului

În conformitate cu regulile boxului de amatori, pugilistul trebuie să îmbrace:

• chiloţi
• maieu
• mănuşi pugilistice
• proteza
• încălţăminte specială
• casca pugilistică
• bandajPara pe cablu de fixare

Înainte de a îmbrăca mănuşile, mâinile pugilistului se bandajează pentru a le feri de posibile traume.

Bandajele au circa 2,5 - 4 metri lungime.

 

 

Sursa: boxing-do.com