N-a căzut, dar a pierdut
Vizualizări: 24365 20.02.2012  |   Noutăţi

N-a căzut, dar a pierdut

 

În Germania, ucraineanul Vitalii Klitchko a apărat titlul de campion mondial în versiunea WBC, categoria supergrea, învingându-l pe englezul Derek Chisora.

Anticipând lupta, englezul de 28 ani declara, că în runda a opta îl va face knock-aut pe cel mai mare dintre fraţii Klitchko, de 40 ani, însă în primele şapte runde i-a cedat definitiv la puncte. Ca urmare, a reuşit doar în două din cele 12 runde petrecute – anume a opta, şi cea finală, în care Vitalii evident evita schimbul de lovituri.

Înainte de luptă englezul a avut un conflict cu fraţii Klitchko - în timpul cântăririi, el i-a dat lui Vitalii o palmă. Iar deja în ring, Chisora l-a scuipat pe Vladimir în faţă. După luptă, pugilistul de culoare, care nu era de acord cu decizia arbitrilor de al numi învingător pe actualul campion cu scorul 119-111, 118-110 (de două ori), l-a îndemnat pe Vitalii să se lămurească ca între bărbaţi şi iarăşi s-a certat cu Vladimir.

Pentru Chisora, aceasta a fost a treia înfrângere din ultimele patru lupte. Englezul de origine zimbabwiană a mai suferit înfrângere în luptele cu Fury Tyson şi Robert Helenius.

Vitalii Klitchko a obţinut cea de-a 44 victorie, cu 40 de knock-auturi, ultima sa înfrângere ucraineanul a suferit-o încă în anul 2003, cedând prin knock-aut tehnic în faţa lui Lennox Lewis.

 

 

Sursa: eurosport.ru