O medalie de argint şi două de bronz în Ringul de Aur
Vizualizări: 19336 17.11.2011  |   Noutăţi

O medalie de argint şi două de bronz în Ringul de Aur

 

Trei boxeri moldoveni au obţinut cîte o medalie la turneul internaţional Golden Ring. Competiţia s-a desfăşurat la Scopje, de unde cu distincţii s-au întors Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoţ şi Mihail Muntean. Primul a obţinut medalia de argint la categoria de pînă la 81 kg.

“În special, ne-a bucurat prestaţia lui Cotiujanschi. El a avut trei lupte foarte bune. Posibil acesta va continua să evolueze la categoria de pînă la 81 kg pentru a obţine o calificare la Jocurile Olimpice”, a subliniat antrenorul naţionalei Moldovei de box, Petru Caduc.

Alţi doi boxeri moldoveni, Dumitru Galagoţ şi Mihail Muntean, s-au mulţumit cu două medalii de bronz la categoriile de pînă la 60 de kg şi, respectiv, pînă la 91 kg.

„Aceştia ne-au îndreptăţit aşteptările. Totuşi, dacă ar fi să analizăm perspectivele noastre olimpice, Cotiujanschi are cele mai mari şanse de a ajunge la Londra. În continuare mizăm şi pe liderul echipei noastre, actualul campion european Veaceslav Gojan”, a specificat antrenorul naţionalei Moldovei de box, Petru Caduc.

La moment, doar un boxer moldovean a reuşit să obţină bilet la Jocurile Olimpice: Vasile Belous a îndeplinit normativul olimpic la ediţia precedentă a Campionatului Mondial de la Baku.

 

 

Sursa: noi.md