Mascaev a fost în knock-down, dar l-a doborât pe Gavern (video)
Vizualizări: 22324 27.05.2013  |   Noutăţi

 

26 mai 2013, dm, Rusia, Saransc, Complexul sportiv Mordovia

 

Ex-campionul mondial WBC în categoria supergrea, rusul de 44 ani Oleg Mascaev (38-7, 28 КО) l-a doborât cu greu pe americanul de 36 ani Jason Gavern (21-15-4, 10 КО). Lupta a avut 10 runde şi s-a încheiat prin decizia unanimă a arbitrilor în folosul lui Mascaev: 97-94, 96-93 şi 98-90 (menţionăm, că ultimul scor este evident neadecvat evenimentelor din ring).

Conform aşteptărilor, adversarii-veterani nu au frapat prin rapiditate şi acţiuni consistente, dar au demonstrat caracter, şi lupta a fost suficient de curioasă. În majoritatea rundelor stăpânul a avut prioritate graţie agresivităţii şi loviturilor mai puternice, care periodic îl „scuturau” pe adversarul său. Oaspetele din SUA s-a apărat destul de bine, lucrând corpul, uneori contraatacând, însă în fond n-a fost suficient de activ pentru a beneficia de bunăvoinţa arbitrilor. Menţionăm, că în runda 8-a referi din ring Iurii Copţev l-a amendat pe Jason cu un punct pentru o lovitură în ceafă.

Totuşi, la finele celei de-a noua runde, Gavern a fost foarte aproape de o victorie anticipată, când Mascaev a prins cu bărbia un croşeu de stânga şi a suferit un knock-down profund. Din fericire pentru pugilistul rus, s-a întâmplat cu câteva secunde înainte de gong, şi americanul nu a dovedit să-l termine. Totuşi, Oleg nu şi-a revenit după cădere, şi în runda finală Gavern a înaintat în intenţia să finalizeze cele începute în runda anterioară. Graţie experienţei şi caracterului lui Mascaev, Jason aşa şi nu l-a putut doborî pe adversar, în schimb s-a epuizat şi s-a pomenit el însuşi în prag de knock-out , când în minutul final Oleg, care îşi revenise deja, a pornit un contraatac feroce.

Imediat după luptă, Mascaev a cerut microfonul pentru a-şi exprima respectul faţă de adversar şi a-i mulţumi pentru rezistenţa acerbă.

 

 

 

 

Sursa: boxnews.com.ua