Onorariul lui Pianeta constituie 500 mii euro?
Vizualizări: 22512 13.03.2013  |   Noutăţi

 

Гонорар Пианеты составит 500 тысяч евро?
Francesco Pianeta © bild.de

 

Săptămîna trecută echipele campionului mondial IBF/WBA/WBO/IBO în categoria supergrea Vladimir Klitschko (59-3, 50 КО) şi a italianului Francesco Pianeta (28-0-1, 15 КО) au anunţat semnarea contractului de luptă, care va avea loc la 4 mai pe arena SAP din Manhaim. Deşi condiţiile financiare ale contractului nu sunt divulgate, publicaţia ucraineană «Взгляд» scrie, că corespondenţii săi au reuşit să afle careva detalii interesante ale acestei tranzacţii.



Conform informaţiilor deţinute de "Взгляд", onorariul lui Pianeta pentru ieşirea în ring contra ucraineanului va constitui 500 mii euro. De altfel, după achitarea dobânzii promotorului Uly Şteinfort şi a impozitelor, italianul care locuieşte de 6 ani în Germania îi vor rămâne doar 250 mii euro. Şi aşa, acest onorariu va fi unul record în cariera pugilistică a lui Francesco.

Amintim, că în boxul profesional suma onorariului, de regulă, este stipulată în contract şi nu depinde de rezultatul luptei. Excepţie fac doar cazurile, când luptele sunt transmise în regim PPV, atunci pugiliştii pot primi un procent din veniturile obţinute în urma transmisiunilor cu plată sau o remunerare suplimentară, dacă vânzările depăşesc volumul stipulat anterior. Şi mai rar se întâmplă că părţile se înţeleg cu privire la un bonus special pentru învingător.

«Взгляд» mai scrie, că în contractul lui Pianeta este un punct, conform căruia în cazul victoriei asupra lui Vladimir Klitschko, compania fraţilor Klitschko "K2 Promotions" va deveni coorganizatorul următoarelor trei lupte ale lui Francesco (aşa numitul opţion). În plus, în următoarea sa luptă italianul va fi obligat să ofere ucraineanului o luptă - revanşă.

Amintim, că uneori contractele pentru luptele cu fraţii klitschko presupun dreptul adversarului de a comercializa transmisiunea luptei în ţara natală. «Взгляд» susţine, că anume aşa s-a întâmplat în martie, trecut, în cazul luptei lui Klitschko-mezinul cu francezul Jean-Marc Mormeck, care şi-a sporit onorariul din comercializarea drepturilor televizate către postul european de televiziune prin satelit Canal+.

Dintre cei mai recenţi adversari ai lui Vladimir, onorariul-record aparţine britanicului David Haye, care a luptat cu ucraineanul în calitate de campion mondial WBA.

"Взгляд" informează, cu privire la onorariile ultimilor adversari ai lui Klitschko-mezinul:
Mariusz Wach (Polonia) - 650 de mii de euro
Tony Thompson (SUA) - 1.050 de milioane de
Jean-Marc Mormeck (Franța) - 400 mii euro + drepturi TV în Franța
David Haye (Marea Britanie) - 12,500,000 dolari
Samuel Peter (Nigeria) - 1 milion dolari

 

 

Sursa: boxnews.com.ua