La 22 martie Solis se va confrunta cu Larsen
Vizualizări: 22933 04.03.2013  |   Noutăţi

 

22 марта Солис встретится с Ларсеном

Odlanier Solis și Ahmet Yener © AFP

 

Următorul adversar al cubanezului supergreu Odlanier Solis (18-1, 12 КО), de 32 ani, va fi norvegianul stabilit în Spania Leif Larsen (17-0, 14 КО), supranumit "Viking". Lupta va avea loc la 22 martie, la Berlin (Germania). Miza – titlul de campion intercontinental IBF, deţinut de Odlanier.

 

E de menţionat, că lupta dintre Solis şi Larsen ar fi trebuit să aibă loc încă în octombrie, trecut, în Spania, dar cu puţin timp înainte cubanezul a renunţat pe motiv că trebuie să se concentreze asupra pregătirilor pentru confruntarea de calificare cu Tomasz Adamek, preconizată pentru luna decembrie. Astfel, Larsen s-a confruntat cu americanul Jason Gavern (Leif l-a stopat în runda a cincea). Şi lupta dintre Solis şi Adamek n-a mai avut loc – în momentul semnării contractului, cubanezul a declarat, că onorarul nu-l mulţumeşte, şi a fost înlocuit cu Steve Cunningham.  

Amintim, că după înfrângerea ruşinoasă în lupta cu Vitalii Klitschko, îm martie, 2011, Solis a luat o pauză de 14 luni, restabilindu-se după trauma suferită în acea luptă. În sfârşit, în mai, 2012 cubanezul şi-a reluat cariera pugilistică cu o victorie convingătoare la puncte asupra neamţului Constantin Airich, după care n-a mai ieşit în ring.

Cât despre Larsen, norvegianul de 37 ani nu cunoaşte înfrângeri pe ringul profesionist, însă nu se poate lăuda cu o opoziţie serioasă. Unicul nume notoriu în palmaresul lui Leif rămâne ex-pretendentul la titlul de campion mondial Danny Williams, trimis de Larsen în cnocaut în decembrie, trecut. De altfel, această victorie este devalorizată de vârsta înaintată a veteranului britanic şi starea proastă a acestuia: în unii de la urmă Williams a pierdut capacitatea de a rezista loviturilor. Vom mai menţiona, că "Vikingul" posedă o forţă fizică enormă, care la un moment dat poate compensa lacunele în măiestria pugilistică.


 

22 марта Солис встретится с Ларсеном

Leif Larsen

 

Larsen a debutat în ring la o vârstă suficient de matură (28 ani), anterior a prezentat Norvegia la competiţiile internaţionale de aruncare a greutăţilor şi a jucat fotbal american, inclusiv şi profesionist, între anii 2000-2001 intrând în Liga Naţională SUA (NFL) pentru clubul "Buffalo Bills". În decursul carierei sale pugilistice Leif nu a susţinut nici o luptă în ţara natală (boxul profesionist este interzis în Norvegia), evoluând pe ringurile din Polonia, Germania, Austria; Danemarca şi Spania.

 

 

Sursa: boxnews.com.ua