„Băiatul de aur” la 40 ani!
Vizualizări: 23299 06.02.2013  |   Noutăţi

 


Oscar De La Hoya © GettyImages/Fotobank.ua

 

Una dintre cele mai vii legende din istoria sportului contemporan, "Băiatul de aur" al boxului profesionist Oscar de la Hoya a atins vârsta de 40 ani.

Cariera-i spectaculoasă de luptător, apoi – ascensiunea în calitate de promotor, sunt de-a dreptul fenomenale. În a.1992, la Barcelona, Oscar a obţinut "aurul" Jocurilor Olimpice, după care a devenit profesionist. Măiestria, sârguinţa, carisma şi perspicacitatea de invidiat - graţie acestor calităţi De La Hoya a obţinut performanţe de-a dreptul fantastice. El este primul pugilist, în istorie, care a fost în stare să câştige titlurile mondiale în şase categorii de greutate (de la prima uşoară la cea medie), după care să devină un promotor puternic: "Golden Boy Promotions", pe care a fondat-o în a. 2002, este la moment una dintre cele mai influente companii de promovare din lume (de rând cu "Top Rank" a lui Bob Arum ). 

În cei 16 ani de carieră pugilistică, De La Hoya a susţinut 45 de lupte, cu 39 victorii (30 din acestea – prin knockout) şi doar 6 înfrângeri. Trăsătura caracteristică a "Băiatului de aur" a fost disponibilitatea de a se confrunta oricând cu cei mai tari: Oscar a împărţit ringul cu 24 campioni mondiali actuali, foşti şi viitori, inclusiv Julio Cesar Chavez (de două ori), Pernell Whitaker, Felix Trinidad, Shane Mosley (de două ori), Bernard Hopkins, Floyd Mayweather, Manny Pacquiao, Fernando Vargas, Arturo Gatti, Ricardo Mayorga, Ike Quartey, Hector Camacho, Genaro "Chikanita" Ernanades, John john Molina, Miguel Angel Gonzalez şi alţii. 

Oscar De la Hoya rămâne în istorie ca pugilistul cu cele mai mari acumulări de casă, iar onorarul de 52 milioane de dolari, pe care l-a încasat pentru lupta cu Floyd Mayweather, rămâne un record pânî în prezent.

 

 

Sursa: boxnews.com.ua