Lebedev a devenit campion „regular” WBA
Vizualizări: 22566 31.10.2012  |   Noutăţi

 

Лебедев стал «регулярным» чемпионом WBA

 

Deţinătorul centurii temporare WBA în prima categorie grea, rusul Denis Lebedev a fost declarat campion «regular» în versiunea organizaţiei în cauză. S-a întâmplat după anularea luptei cu ex-deţinătorul titlului Guillermo Jones din Panama, preconizată pentru 17 decembrie.

«Mă aflu la Jacarta, la Congresul WBA, unde a fost examinată chestiunea în cauză, — a declarat managerul pugilistului Vladimir Hriunov. — Am deliberat şi am adus argumentele de rigoare. Din luna iunie negociem cu promotorul Don King. Însă o înţelegere privind lupta cu Jones încă nu avem».

Hriunov consideră, că Lebedev «a obţinut titlul pe drept», deoarece este «cel mai tare pugilist în această categorie».

«A fost luat în considerare şi argumentul, că Denis Lebedev este tată a patru copii, şi este nevoit să lupte în ring, pentru a-şi întreţine familia, şi a-şi reprezenta ţara pe arena internaţională», - a subliniat Hriunov.

De ce Jones nu şi-a îndeplinit promisiunea şi nu a semnat contractul, Hriunov n-a riscat să presupună.

«Chestiunea mă depăşeşte. Îl respect, cel mai probabil i se va oferi un statut special: va putea reveni atunci, când va dori. În prezent se lucrează asupra unei rezoluţii, el va avea posibilitatea să lupte cu Denis Lebedev», - a explicat managerul pugilistului rus.

Jones, de 40 de ani, a devenit campion mondial în a 2008, de atunci şi-a apărat titlul de două ori, în luptele cu rusul Valerii Brudov şi americanul Machael Marrone. El a refuzat să se confrunte în ring cu Levedev, pe motiv că e traumat. Lebedev a devenit deţinătorul centurii temporare în vara lui 2011, după victoria asupra veteranului american James Tony.

 

 

Sursa: boxnews.com.ua