Boxerii moldoveni luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice
Vizualizări: 1871 31.05.2024  |   Noutăţi

 

 

 

În cadrul celui de-al doilea turneu mondial de box, care continuă în capitala thailandeză Bangkok, au loc astăzi primele lupte pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Turneul de calificare la Jocurile Olimpice, la care boxerii moldoveni demonstrează rezultate bune, a adunat 578 de participanți din 132 de țări.

Alexandru Paraschiv, care concurează în categoria de greutate 63,5 kg, i-a învins pe Rayyan Alston din Antigua, Colin Louis Richardo din Mauritius și Nadir Abdelhak din Maroc. În cel de-al patrulea meci pentru obținerea unei licențe directe, Alexandru a pierdut în fața bulgarului Radoslav Rosenov printr-o decizie nedreaptă a judecătorilor (înregistrarea video a meciului se atașează). Mîine boxerul nostru îl va întîlni pe americanul Emilio Garcia și va continua lupta pentru licența olimpică.

Vasile Chebotari, la categoria 71 kg, i-a învins pe Toufa Lavemau din Togo, Nidal Fokwaha din Polinezia și Gurgen Madoyan din Armenia. În lupta pentru licență, Vasile a pierdut în fața indianului Nishant Dev, iar mîine, pentru o licență suplimentară, îl va înfrunta pe Angel Gabriel Lanos Perez din Puerto Rico.