Trei boxeri moldoveni, în finala unui turneu internațional
Vizualizări: 1646 14.11.2022  |   Noutăţi

 

 

 

În perioada 9-13 noiembrie, în orașul polonez Kielce a avut loc la "X Leszek Drogosz Memorial", la care au participat circa 80 de boxeri din 11 țări europene. Echipa națională a Moldovei, formată din 7 boxeri, a cîștigat 5 medalii, dintre care 3 de argint și 2 de bronz.

 

Medaliile de argint au fost cîștigate de Davron Bozorov (71 kg) și Andrei Zaplitnîi (92 kg), care au pierdut respectiv în fața lui Damian Durkacz și Jakub Stepinski din Polonia, precum și Andrei Chiriacov (80 kg), care a pierdut în fața azerului Murad Alakhverdiyev.

 

Medalii de bronz au primit Victor Vacula (60 kg) și Valeriu Razmerița (80 kg), care au pierdut în semifinale în fața irlandezului Joyce Davy Oliver și, respectiv, Murad Alakhverdiyev din Azerbaidjan.

 

Ștefan Vozniacovschi (63,5 kg) și Dmitri Cosciug (86 kg) nu au reușit să-și învingă rivalii: irlandezul Frank Klari și polonezul Klemens Szepamak în luptele de deschidere.

 

Acest turneu este o nouă etapă de pregătire pentru Cupa Mondială din mai de la Tașkent și Jocurile Olimpice Europene de vară de la Cracovia. Participarea membrilor Echipei Naționale a Moldovei la cantonamente și competiții este rezultatul acțiunilor comune ale Federației de Box și Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.