Un boxer moldovean a cîștigat medalia de argint la Campionatul European
Vizualizări: 5136 05.10.2022  |   Noutăţi

 

 

 

În perioada 26 septembrie-4 octombrie, la Montesilvano, Italia, a avut loc Campionatul European printre juniori de 15-16 ani, la care au participat 234 de boxeri din 32 de țări. Danila Guranda din orașul Bălți, concurînd la categoria 60 kg, în lupta finală pentru titlul de campion european, a pierdut la puncte în fața grecului Vasilios Topalos, a ocupat locul doi și a cîștigat medalia de argint. În drum spre finală, el l-a învins pe slovacul Tonko Gol Patrick, pe scoțianul Church Leo Dhon Francis și pe Rahal Abdallah din Israel.

 

La un pas de medalii au fost și Alexandru Cenușa din Chișinău (46 kg) și Grigori Chiriacov (+80 kg) din Comrat, ocupînd locul cinci. Alexandru l-a învins pe israelianul Zachary David, dar a pierdut în fața irlandezului Jordan Alfie Paulo. Grigori, după ce l-a învins pe lituanianul Klenavskas Kadjus, nu l-a putut învinge pe turcul Tarkan Tan Turgut.

 

Artem Tolstoi (57 kg) și Nichita Șimanschi (52 kg) din Bălți au cîștigat în primele lupte: Artem l-a învins la început pe israelianul Ali Shahavan, dar în următoarea luptă a pierdut în fața bulgarului Liev Victorio Venelinov; iar Nichita Șimanschi, după ce l-a învins pe israelianul Yuril Lapchevsky, a pierdut în fața lui John Harty din Irlanda.

 

Ceilalți boxeri ai noștri au pierdut în luptele de deschidere: Ion Peni (48 kg) în fața irlandezului Jamie Collins, Volodimir Melenciuc (50 kg) – irlandezului Doyle Calvin, Nichita Guranda (54 kg) în fața armeanului Arthur Avetikyan, Ruslan Kasap (63 kg) – lui David Zakharyan din Georgia, Igor Bondar (66 kg) – turcului Hussein Babat, Vitalie Dorogan (70 kg) – polonezului Rondos Igor Marek, Pavel Zadorojnîi (75 kg) a pierdut în lupta împotriva ucraineanului Artur Kaseanov și Nichita Demenev (80 kg) – împotriva polonezului Alan Maximilian.

 

Pentru participarea la pregătirea și trimiterea echipei naționale a Moldovei la Campionatul European, Federația de Box și exprimă recunoștința Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, precum și sponsorilor.