Succesul boxerilor moldoveni la Campionatul European
Vizualizări: 1503 22.04.2022  |   Noutăţi

 

 

 

La Sofia, capitala Bulgariei, s-a încheiat Campionatul European de box pentru tineret (17-18 ani), la care au participat 377 de băieți și fete din 40 de țări ale continentului. Republica Moldova a fost reprezentată de 12 băieți și o fată.

Pe a doua treaptă a podiumului a urcat Ianus Caravan, cîștigînd medalia de argint la categoria de greutate 63,5 kg, care a pierdut în lupta finală în fața georgianului Demur Kajaya. Ilie Agatu, care evoluează în categoria de 51 kg, și Nicolae Burduja, la categoria supergrea (+92 kg), au fost medaliați cu bronz pentru locul trei.

Daniel Cojocari (92 kg) și Irina Ciubova (54 kg) au ocupat locul cinci.

În luptele de deschidere, au pierdut în fața rivalilor, ieșind din competiție, Maxim Rozlovan (48 kg), Serghei Novac (54 kg), Mihail Litchevici (57 kg), Ivan Cernioglo (60 kg), Igor Duca (67 kg), Andrei Osievschi (71 kg), Vladislav Nicolau (75 kg) și Adrian Nicolaev (80 kg)

Federația de box exprimă recunoștință Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova și sponsorul permanent al Federației – compania DAAC Hermes, pentru finanțarea pregătirii și participării echipei la Campionatul European.