Moldova a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de Box
Vizualizări: 7391 22.03.2022  |   Noutăţi

 

 

 

Daria Cozorez a cîștigat medalia de bronz la Campionatul European de Box U22, care a avut loc în orașul croat Porec în perioada 13-22 martie.

 

Potrivit Federației de Box din R. Moldova, la campionat au participat în total 319 boxeri din 39 de țări. Moldova a fost reprezentată de cinci băieți și două fete.

 

Medalia de bronz la categoria de greutate +81 kg a fost cîștigată de Daria Cozorez, care a pierdut în semifinale în fața Oliviei Toborek din Polonia.

 

Dumitru Vieru (48 kg) și Andrei Kiriakov (81 kg) au ocupat locul cinci, oprindu-se la un pas de cîștigarea medaliilor de bronz, pierzînd în fața georgienilor Luka Kublashvili și Luka Matchutadze, iar Valeriu Razmerița a pierdut în fața slovacului Joseph Kostur.

 

În luptele de deschidere, Cristina Chiperi (57 kg) a pierdut în fața franțuzoaicei Steline Grosi, Artur Soloviov (60 kg) nu l-a putut învinge pe turcul Us Aigit, Stefan Vozneakovschi (63,5 kg) a pierdut în fața sîrbului Nenad Jovanovic, iar Nicolae Bucșaa (71 kg) nu l-a putut învinge pe spaniolul Sergio Martinets.