Pugiliștii moldoveni au ajuns în finala Campionatului European de Box
Vizualizări: 9272 22.08.2021  |   Noutăţi

 

 

 

La Campionatul European de Box pentru cadeți care a avut loc în capitala Bosniei și Herțegovinei, Sarajevo, au participat circa 300 de pugiliști din 25 de țări. Trebuie de remarcat ieșirea în finală a boxerilor Pavel Zavalișin în categoria de 90 de kg și a Xeniei Coronciuc în categoria de 64 de kg.

 

Însă în luptele decisive aceștia au cedat rușilor Serghei Kravciuk și, respectiv, Maria Kazakova, urcînd pe cea de-a doua treaptă a podiumului și cîștigînd medalii de argint. În calea spre finală Pavel l-a învins pe ungarul Sandor Papp și pe românul Leon Andrei Majer, iar Xenia - pe Sara Scorrano (Italia) și Tokgaz Sudepaz (Turcia).

 

Cu medalia de bronz revine acasă Alexandru Cenușa, evoluînd în categoria de 42 de kg și învingînd gazda Rejan Jakupovic și macedoneanul Furkan Jasarovski, cedînd în semifinală pugilistului rus Arseni Jilțov.

 

Nu au reușit să-și învingă rivalii și au ajuns pe locul cinci trei boxeri moldoveni, printre care Daniil Guranda (50 de kg) care după ce l-a învins pe sîrbul Njedos Prodanovic a cedat armeanului Sparta Nahapetean; Ivan Iavorschi (70 kg) care învingîndu-l pe lituanianul Dovaidas Vasiliauskas a pierdut în fața ucraineanului Olexandr Tretiakov; Vladimir Grosu (44 kg) a cedat belarusului Gleb Kardziușov.

 

În luptele de start au simțit amărăciunea înfrîngerii Ivan Krasnojon (80 kg), Nikita Iakimov (63 kg), Nikita Mutaf (54 kg), Patrick Trelea (52 kg), Vladislav Burca (48 kg) și Nicolae Costov (40 kg).