La Orhei va avea loc Campionatul Moldovei de box în rîndul elevilor
Vizualizări: 5150 05.06.2021  |   Noutăţi

 

 

 

Săptămîna viitoare, la Orhei va avea loc Campionatul Moldovei de box în rîndul elevilor cu vîrsta cuprinsă între 13 și 14 ani.

 

Se preconizează că la el vor participa mai mult de 150 de tineri boxeri, care vor reprezenta toate regiunile țării în care se dezvoltă boxul.

 

Potrivit Federației de Box din Moldova, acest campionat este o selecție și va contribui la formarea echipei naționale a Moldovei pentru a participa la Campionatul European, care va avea loc în Bosnia și Herțegovina în perioada 10-20 august.

 

După cum s-a anunțat anterior, în perioada 19-22 mai, pe ringul deschis al școlii sportive din Orhei s-a desfășurat Campionatul de box din Moldova printre juniorii de 15-16 ani. La campionat au fost în total 137 de participanți. Pentru principalele premii ale turneului au concurat reprezentanții ai 17 echipe din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Bender, Comrat, Criuleni, Ocnița, Cahul, Orhei, Ceadîr-Lunga, Grimăncăuți, Dubăsari, Vadul-lui-Vodă, Anenii-Noi, Hîncești, Rîbnița. În cadrul Campionatului, au avut loc multe lupte interesante, iar acesta a avut loc la cel mai înalt nivel organizațional și judiciar.

 

Conform rezultatelor campionatului, au fost identificați cei mai puternici boxeri, a căror echipă va reprezenta naționala Moldovei la Campionatul European din luna iulie a acestui an de la Tbilisi.