EBU: "Este importantă respectarea acordului privind siguranța pentru sănătatea boxerilor”
Vizualizări: 4671 07.07.2023  |   Профессиональный бокс

 

 

 

Este important ca toate federațiile de box să respecte acordul modificat semnat la recenta Adunare Generală a Uniunii Europene de Box (EBU) din Malta pentru a asigura sănătatea boxerilor.

Acest lucru a fost declarat de președintele Uniunii Europene de Box (EBU), Peter Stucki , într-o scrisoare adresată șefilor federațiilor de box.

El a ținut să reamintească faptul că marea majoritate a federațiilor membre EBU au semnat Acordul de siguranță modificat la recenta Adunare Generală a EBU din Malta, care - printre multe alte aspecte - solicită suspendări minime (descalificări) pentru pugiliștii care au fost opriți.

"Spre dezamăgirea mea, din cele 84 de lupte care s-au încheiat cu opriri în primele două weekenduri după semnarea acestui acord, doar în 13 cazuri a fost respectat acordul, iar în 71 de cazuri federațiile noastre nu au demonstrat nicio preocupare pentru a urma și a respecta ceea ce au semnat", a declarat Peter Stucki .

El a îndemnat la consultarea ultimei versiuni a acordului semnat pe site-ul https://www.boxebu.com, subliniind că respectarea acestuia este importantă pentru siguranța și sănătatea tuturor sportivilor noștri.

"Sînt sigur că știți cu toții că loviturile repetate la cap (creier) pe o perioadă lungă de timp pot culmina cu CTE (encefalopatie traumatică cronică). Putem da dovadă de prudență monitorizîndu-i îndeaproape pe boxerii noștri licențiați, ținîndu-i sub supraveghere medicală, evitînd să permitem lupte unilaterale, limitînd durata carierei lor, refuzîndu-le licențele imediat ce prezintă primele semne. Vă rugăm să rețineți că CTE nu poate fi diagnosticat medical, dar există semne precum pierderea reflexelor, dificultăți de articulare, schimbarea caracterului și apoi demență, boala Parkinson, boala Alzheimer etc. Acestea fiind spuse, nu pot înțelege cum unele dintre federațiile noastre afiliate pot licenția boxeri străini care au fost refuzați de federația lor națională! Mai devreme sau mai tîrziu va trebui să arătăm cine este vizat. Vă rugăm să dați dovadă de responsabilitate și să aveți grijă de toți boxerii, nu doar de cei pe care i-ați licențiat!", a declarat președintele Uniunii Europene de Box (EBU).