Campionul mondial la box printre profesioniști, în vizită în Moldova, Dumitru Bivol
Vizualizări: 5969 06.02.2023  |   Профессиональный бокс

 

 

 

Pugilistul rus de origine moldovenească Dmitri Bivol, campion WBA la categoria semi-grea, a sosit în Moldova pentru a-și vizita rudele pe linia paternă, care locuiesc în satul Rezeni, raionul Ialoveni. Dmitri s-a născut în Kîrgîzstan, mama sa Elena este coreeană după naționalitate, iar tatăl său Iurie este moldovean. De la vîrsta de 11 ani familia sa locuiește la Sankt Petersburg. Este absolvent al Universității de Cultură Fizică și Sport P. F. Lesgaft, maestru în sport de categorie internațională, multiplu campion și cîștigător al campionatelor Rusiei, Europei și lumii. Înainte de a trece pe ringul profesionist, a avut 283 de lupte în ring, dintre care a pierdut 15.

 

În 21 de lupte în ringul profesionist, nu a suferit nici o înfrîngere. În mai anul trecut, Dmitri a repurtat o victorie senzațională în fața campionului mondial absolut, boxerul numărul 1 mondial în afara categoriilor de greutate, mexicanul Saul Alvarez și a fost recunoscut drept cel mai bun boxer al anului 2022 conform prestigioasei reviste americane The Ring.

 

Prima vizită a campionului în patria tatălui său a avut loc în primăvara anului trecut. Atunci, în oficiul Federației de Box din Moldova, a avut loc o întîlnire amicală cu președintele Federației Vasile Chirtoca. În cadrul acestei vizite, Dmitri și antrenorul său Gennadi Mașianov au vizitat sala de box din Arena de Atletism din Chișinău, unde activează antrenori emeriți ai Republicii Moldova Gheorghe Bugneac și Anatolie Pîca. La întîlnirea de la ring, Dmitri și antrenorul său au susținut o conferință de presă improvizată, au făcut poze și au împărțit autografe, au răspuns la întrebările reprezentanților Televiziunii și ai presei. Întîlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și amicală.