Despre rezultatele I Forum Internațional de Box
Vizualizări: 23781 12.02.2018  |   Noutăţi

 

 

Primul din istoria boxului mondial Forum Internațional s-a desfășurat în perioada 1-4 februarie, la Soci (Rusia). La el au participat 130 de țări și toate cele mai importante organizații de box: Olympic Box (AIBA), Consiliul Mondial de Box (WBC), Asociația Mondială de Box (WBA), Organizația Mondială de Box (WBO) și Federația Internațională de Box (IBF). A fost semnat un Memorandum privind cooperarea mondială în domeniul boxului olimpic și ligile profesionale mondiale de box. Membri de onoare ai forumului au fost: campionul mondial în rîndul profesioniștilor Ghenadie Golovkin (Kazahstan), de trei ori campionul olimpic Felix Savon (Cuba), secretarul general al Federației de Box al Rusiei Umar Kremliov, președintele WBC Mauricio Sulaiman, președintele IBF Daryl Peoples, președintele WBA Roberto Duran, mai mult de 90 de campioni și cîștigători ai Jocurilor Olimpice și ai Campionatului Mondial.

 

A avut loc Gala Premiilor "Legend of Boxing" la următoarele nominalizări:

-«Boxerul anului» Ghenadie Golovkin;

- "Omul Anului", decernat de către vicepreședintele AIBA și președintele Confederației Europene de Box Franco Falcinelli (Italia);

- "Evenimentul Anului" - Ziua Boxului la 22 iulie 2017 în Piața Roșie din Moscova;

- "Lupta Anului" între Golovkin și mexicanul Alvarez;

- "Cel mai tehnic boxer" - Jorge Linares (Venezuela);

- "Proiectul anului" - World Super Series WBSS printre boxerii primei categorii de grei;

- "Legenda boxului" - Boris Lagutin (Rusia).

Șapte campioni ai boxului olimpic și profesionist au fost introduși în Sala Internațională a Slavei Boxerilor, deschisă în baza acordului între boxul olimpic și profesionist de la Moscova: Genadie Golovkin, Zou Shimin (China), Felix Savon, Roberto Duran (Panama), Boris Lagutin, Oleg Saitov și Alexei Tișcenko (întreaga Rusie).

 

La ceremonia de decernare a premiilor AIBA Awards au fost premiați:

 

- cei mai buni boxeri ai lumii printre juniori - rușii Nikita Piskunov și Anastasia Șamonova;

- cea mai bună boxeră printre femei - Nučka Fontín (Olanda);

-campionul mondial și al Europei - ucraineanul Oleksandr Hijneak.

La finalul evenimentului a avut loc semifinala luptei WBSS World Boxing Series între rusul Murat Gassiev și cubanezul Yunier Dorticós, în care rusul a cîstigat aplicîndu-i adversarului un knockout tehnic în cea de-a 12-a rundă și a devenit campion mondial în versiunile WBC și WBA la prima categorie a greilor.

 

Următorul Forum Internațional de Box din 2019 va avea loc la Baku, Azerbaidjan.