Federația de Box din Moldova a devenit membru permanent al EBU
Vizualizări: 5348 22.05.2023  |   Профессиональный бокс

 

 

 

Federațiile de Box din Moldova și Armenia au devenit membri permanenți ai Uniunii Europene de Box (EBU).

 

Decizia privind modificarea statutul lor din membri temporari în membri permanenți ai EBU a fost luată la Adunarea Generală jubiliară a Uniunii Europene de Box (UER) care a avut loc la Malta, unde a fost sărbătorită cea de-a 75-a aniversare a acestei uniuni.

 

Reprezentanții Federației de Box din Moldova (FBM) au participat la Adunarea Generală jubiliară a Uniunii Europene de Box (EBU) desfășurată la Malta, la care a fost marcată cea de-a 75-a aniversare a acestei uniuni.

 

La acest eveniment, Federația de Box din Moldova a fost reprezentată de vicepreședintele ei privind boxul profesionist, Alexei Chirtoca.

 

Conform deciziilor luate la Adunarea Generală aniversară a EBU, începînd cu 1 septembrie 2023, în Uniunea Europeană de Box va exista doar titluri complete EBU (masculin și feminin) și titluri de argint (fără titluri UE și EAEU) – ratingurile corespunzătoare vor fi redactate la vremea sa.

 

 

Începînd cu 1 septembrie 2023, EBU va aproba doar mănuși recunoscute și oficiale (brand + modele), ale căror liste vor fi publicate pe site-ul său.

 

În plus, la Adunarea Generală aniversară a EBU, aproape toți membrii Uniunii Europene de Box au semnat o versiune nouă și modificată a Acordului între toate federațiile care sînt membre ale EBU. Scopul Acordului este de a asigura siguranța medicală, boxul fără dopaj, arbitrajul corect și neutru și, în același timp, de a oferi o mai mare stabilitate tuturor boxerilor profesioniști.

Uniunea Europeană de Box speră că acest Acord va fi respectat de toate federațiile afiliate în interesul boxului.

 

Uniunea Europeană de box (EBU) este o structură din cadrul Consiliului Mondial de Box (WBC), este afiliată la WBC, iar campionii europeni, de regulă, se ridică imediat în clasamentele WBC.