Pe ring: cei mai puternici boxeri din Moldova (Video)
Vizualizări: 30292 04.10.2016  |   Noutăţi

 

 

Al 69-lea Campionat Național de Box al Moldovei se va desfășura la Manejul de Atletică Uşoară, în perioada 26-29 octombrie. Intrare liberă.

 

La turneu vor participa sportivi din 10 categorii de greutate. Cei mai buni boxeri vor reprezenta Republica Moldova la campionatele mondiale și europene în anul 2017, transmite NOI.md.

 

Deschiderea Campionatului va avea loc pe 26 octombrie, la Chișinău (str. Andrei Doga, 26), la ora 17:00. În aceeași zi se vor desfășura luptele preliminare. Luptele sferturilor de finală vor avea loc pe data de 27 octombrie, începînd cu ora 15:00. La aceeași oră, o zi mai tîrziu, vor începe luptele pentru finală la diferite categorii de greutate. Luptele finale sînt programate pentru data de 29 octombrie, începînd cu ora 12:00.

 

 

Campionatul se va afla în centrul atenției datorită participării sportivilor cu renume. În lupta pentru titlul de campion al Moldovei în categoriile lor de greutate în ring vor ieși: Maestrul Emerit al Sportului, medaliatul cu bronz la Olimpiada de la Beijing, campionul Europei și țărilor CSI, Veaceslav Gojan; maestrul în sport de talie internațională, campionul țărilor UE, de două ori medaliatul cu bronz al Campionatelor Europene, Alexandru Rîșcan; maestrul în sport de talie internațională, medaliatul cu argint la campionatul European Dimitrie Galagoț; maestrul în sport de talie internațională, deținătorul locului al 9-lea la Olimpiada de la Londra, Vasili Belous.

 

Primul Campionat de Box oficial al Moldovei a avut loc în anul 1947.

 

Organizatori: Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Federația de Box din Moldova.

 

Parteneri: