Un moldovean a devenit campion de argint al Europei
Vizualizări: 25109 28.06.2016  |   Noutăţi

 

 

Молдаванин стал  серебряным призёром Чемпионата Европы

În ringul orașului maghiar Kaposvar, între 19 și 25 iunie, curent, 250 de pugiliști născuți între anii 2000-2001 au luptat pentru medaliile Campionatului Europei, juniori.

 

Chișinăuianul Constantim Ursu, categoria de greutate 57 kg. , în drum spre finală l-a învins pe israeliteanul Moșa Bakry Kvassem, bulgarul Ivan Rosenov și rusul Alexandr Hocov. În dramatica luptă finală cu irlandezul Edvard Donovan, având și mâna stângă traumată în luptele precedente (pugilistul nostru este stângaci), el a manifestat tărie de caracter, în runda a treia a cedat puțin și s-a ridicat pe treapta a doiua a piedestalului de onoiare. Ulterior, medicii l - au diagnosticat cu fractură și la spitalul din localitate brațul i-a fost pus în ghips.

Cu victorie asupra letonului Marcis Grundulis a început pugilistul din Hîncești Nicolai Bucșa, dar ulterior a cedat în fața scoțianului Hikleiy Semuel și a ocupat locul 5 în categoria de greutate 63 kg. Vadim Todorov din Dubăsari (70kg) , după victoria asupra slovacului Mihal Gado, prin decizia separată a arbitrilor 1-2, stăpânului ringului Tibor Gabriș.

Ceilalți pugiliști moldoveni au cunoscut amarul înfrângerii din primele lupte: chișinăuianul Veaceslav Molocov (46kg) de la ucraineanul Basa Tamoș, Dumitru Vataman din Ciadîr-Lunga (48kg) și Dumitru Pamujac (50kg) – de la neamțul Sor Ahmet șu ungurul Renato Rostas-Farcash, tiraspoleanul Artur Rafalovschii (52kg) – de la ungurul Berez Lionel Norbert, Alexandru Cilivnic (54kg) din Grimăncăuți – de la norvegianul Martin Scoghaim și orheianul Daniel Botnaru (60kg) – de la italianul Armando Casamonika.