A plecat din viață Mihail Agulnicov — ostaș, veteran, boxer
Vizualizări: 21663 11.05.2016  |   Noutăţi

 

 

Ушел из жизни Михаил Агульников — воин, ветеран, боксёр

În Ziua Victoriei, ora 6:00, la vârsta de 91 ani a decedat un ostaș-învingător, veteran și boxer.

Mihail Agulnicov a trecut Marele Război pentru Apărarea Patriei de la început până la sfârșit. Avionul său ИЛ-2 a nimicit ciuma fascistă deasupra Uniunii Sovietice, a Poloniei și Cehiei, a Austriei și Germaniei. Ultimul său zbor sergentul M.Agulnicov l-a efectuat la 13 mai,1945. Chiar și în cele mai înfiorătoare zile ale războiului, M.Agulnicov nu s-a despărțit de box, el a găsit timp pentru a-și instrui camarazii de arme în acest sport nobil, pentru a menține spiritul de luptă și dorința de învinge dușmanul.

După război, Mihail Agulnicov și-a consacrat viața sportului: a devenit MS din URSS, de patru ori a biruit în Campionatul Moldovei , a arbitrat lupte și a antrenat tineri pugiliști: unul dintre discipolii săi l-a învins chiar și pe marele Ghennadii Șatcov. Agulnicov s-a făcut cunoscut nu doar ca sportiv și antrenor, ci și în calitate de referi.

Mihail Agulnicov a trăit o viață lungă și demnă. El va rămâne pentru totdeauna un exemplu de spirit ostășesc, echitate și devotament față se țară și genul de sport preferat.

 

Veșnica pomenire