Medalia de aur a pugilistului moldovean
Vizualizări: 20330 02.09.2015  |   Noutăţi

 

 

Золотая медаль молдавского боксёра

 

Învingătorii campionatului de tineret a Moldovei din iulie și candidații pentru participarea la Campionatul de tineret al Europei, în noiembrie, care va avea loc în Polonia, în perioada 25-29 august au participat la tradiționalul «Turneu internațional pentru Cupa fraților Klitschko» în or. Berdicev, în cadrul căruia au luptat pentru medalii boxeri din Kazahstan, Israel,Letonia, Lituania, Armenia, Daghestan, Moldova și Ucraina.

Pe treapta de sus a piedestalului de onoare s-a ridicat, cu medalia de aur obținută în categoria de greutate până la 60 kg, campionul european de anul trecut Dorin Bucșa din Hîncești. Calea spre victorie i-a fost însoțită de biruințe ferme asupra ucraineanului Zaravor Petrosean, Serghei Huc, Pavlo Cusmenciuc și în finală – Iaroslav Scerba.

Tiraspoleanul Danila Platanovschii (49kg) l-a învins pe ucraineanul Evghenii Ovseannicov, dar în semifinală a cedat în fața viitorului campion al turneului Murat Siroghev din Ucraina și a obținut medalia de bronz.

La fel, prin decizia separată a arbitrilor 1-2, Cristi Constantinov (91 kg) din Hîncești a cedat în fața viitorului campion Tomas Olverkis.

Vlad Gavriliuc (52kg) din Grimăncăuți a pierdut din start lupta cu ucraineanul Tigran Gaspareans.