Succesul pugiliștilor în Țările Baltice
Vizualizări: 21021 26.05.2015  |   Noutăţi

 

 

Успех боксёров в Прибалтике

Între 19 și 23 mai la Kaunas, Lituania, pentru a 18-cea oară s-a desfășurat Turneul Internațional de Box în memoria lui Alghirdas Șoțicas. La turneu au participat circa 100 de pugiliști din 15 țări europene. Sarcina primordială, la etapa de pregătire a pugiliștilor moldoveni pentru Primele Jocuri Olimpice Europene de la Baku, era de a verifica nivelul lor de pregătire fizică și tehnico-tactică în condiții de luptă. În ring, băieții noștri s-au prezentat demn și au reușit să obțină o medalie de argint și patru de bronz.

Pe treapta a doua a piedestalului de onoare s-a ridicat pugilistul din Grimăncăuți Veaceslav Gojan în categoria de greutate 56 kg, care în prealabil i-a învins pe lituanianul Mindaugas Bankauskas și georgianul Gheorghi Godatișvili. În finală, Veaceslav nu a putut lupta cu belorusul din cauza unei traume suportate.

Tiraspoleanul Alexandru Rîșcan (52 kg) l-a învins pe ungurul Nandor Ksoka și a cedat în fața francezului Ellie Conchi, obținând medalia de bronz. Pe treapta a treia a piedestalului de onoare, cu medalii de bronz, au urcat cei care au obținut câte o victorie, dar au gustat și din amarul înfrângerii – pugiliștii din Grimăncăuți Dumitru Galagoț (64kg), Vasile Belous (69kg) și Andrei Zatușevschii (81kg).

Etapa finală de pregătire pentru Jocurile Europene va avea loc între 28 mai – 11 iunie, la Școala Republicană Specializată de box din Grimăncăuți. Dreptul de a reprezenta Moldova și a lupta pentru medaliile Primelor Jocuri Olimpice Europene l-au obținut 9 pugiliști și 1 pugilistă.

 

Успех боксёров в Прибалтике

Успех боксёров в Прибалтике

Успех боксёров в Прибалтике

Успех боксёров в Прибалтике