De la Lvov fără medalii
Vizualizări: 21485 25.05.2015  |   Noutăţi

 

 

Из Львова – без медалей

 

Între 16 și 23 mai în orașul ucrainean Lvov s-a desfășurat Campionatul Europei printre juniorii născuți în anii 1999-2000. Mai bine de 200 pugiliști din 27 țări ale Europei au luptat pentru medaliile Campionatului. Pentru prima oară, din motive politice, la turneu nu a participat cea mai tare echipă a continentului – selecționata Rusiei.

La un pas de piedestalul de onoare, în sferturile de finală, prin decizia separată a arbitrilor 1-2 orheianul Adrian Buhaniuc (80 kg.) a cedat în fața croatului Matej Uremovici. Cu regret, același scor 1-2 a pus capăt luptei pentru ieșirea în semifinală a chișinăuianului Constantin Ursu(52 kg.) cu scoțianul Deklin Duffi . În luptele anterioare Constantin l-a învins pe ungurul Cristof Mislai și belarusul Dmitrii Gerasimov. În rezultat, ambii noștri pugiliști au ocupat locurile 5 în Campionatul Europei.

Ne puteam aștepta la o medalie obținută de finalistul de acum un an al Campionatului Europei, chișinăuianul Alexandru Paraschiv, dar sorții i l-au scos în față, chiar din prima luptă, pe viitorul campion al Europei turcul Necat Echimci. Lupta aprigă s-a terminat cu victoria turcului

Ceilalți pugiliști din Moldova au cedat în fața adversarilor în luptele preliminare: tiraspoleanul Victor Vacula (48kg) – turcului Azad Demirhan, tighinenii Iulian Rotaru (50kg) și Cătălin Bîtcă (63kg) – respectiv, englezului Tomas Roberts și irlandezului Aaron Ghetnins , chișinăuianul Ion Caragia (54kg) și Artur Zagorodniuc (+80kg) – românului Vlad Matei și israelianului Pavel Lozitschi, Valeriu Deliu (60kg)din Hîncești – italianului Mihele Lorusso, bălțianul Denis Galchin (66kg) – neamțului Abdel Karim al Mohamed , iar Vadim Rîsiuc din Grimăncăuți – azerbaidjanului Said Malicov .