Bronzul din Țările Baltice
Vizualizări: 20988 17.03.2015  |   Noutăţi

 

 

Бронза из Прибалтики

 

La cel de-al zecelea Turneu Internațional în memoria lui Danatas Pozdneac, care s-a încheiat la 14 martie, în Kaunas, au participat peste 100 de pugiliști din Uzbekistan, Bulgaria, Franța, Estonia, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Polonia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Cehia, Israel, Letonia, Lituania, Austria, Cipru, Norvegia.

Pentru a-și măsura puterile cu semenii din alte țări au mers și cinci pugiliști – membri ai selecționatei de tineret a Moldovei. Cel mai remarcabil succes l-a avut Vlad Gavriliuc din Grimăncăuți, categoria de greutate până la 52 kg. Învingându-l pe ucraineanul Vladislav Zaricinîi, el a intrat în semifinală și și-a asigurat medalia de bronz, însă ulterior a cedat în fața gazdei – viitorul campion al turneului Mantas Morcunas.

Chișinăuianul Vasile Pitula, categoria de greutate până la 75 kg., în prima luptă l-a învins pe lituanianul Kevin Klenovschi, dar în sferturile de finală a cedat în fața belorusului Anton Stelimahov și a ocupat locul 5.

Ceilalți pugiliști, reprezentanți ai școlii de box din Grimăncăuți, nu și-au putut învinge adversarii în primele lupte. Roman Cebotari (56 kg) a cedat în fața finlandezului Arslan Hataev, Egor Bejenaru (60kg) prin decizia arbitrilor 1-2 a cedat în fața ungurului Riceard Kovaci, iar Dumitru Gumen – cehului Mihal Bartunek.