Lotul Moldovei de box a învins echipa României
Vizualizări: 24265 25.03.2014  |   Noutăţi

 

Молдавская сборная по боксу выиграла у сборной Румынии

 

Anul 2014 pentru boxerii din Republica Moldova, este o perioadă importantă de formare şi pregatire de Calificarile la Jocurile Olimpice din 2016, Rio. Pentru a verifica capacitaţile pugilistilor, simbată 21 martie 2014, echipa noastra a participat la Iaşi, în prezenţa a circa o mie de spectatori, printre care si vice-ministrul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova Dragoş Hîncu, într-un amical bilateral.

 

Acesta este al doilea amical dintre reprezentanţii celor două state. Primul a avut loc în iunie 2003, la Grimacauţi. Dacă acum 11 ani în urmă, echipa Republicii Moldova a fost inferioară celei a Romaniei, de data asta, echipa lui Petru Caduc s-a impus cu un scor total de 7 – 2. Liderii echipei noastre Veaceslav Gojan si Alexandru Riscan i-au invins în meciurile directe pe adversarii lor Ştefan Nicolae si Florin Bujor prin Knock-out tehnic deja in a doua repriza. Meci incitant a avut loc la categoria de 69 kg unde Vasile Belous a fost mai superior decît adversarul sau Irinel Olaru. La categoria de 91 kg, şi-a demonstrate capacităţile sale tehnice Victor Ialimov din capitală, care l-a întrecut la puncte 2/1 pe Dragoş Ghionea. Cel mai atractiv meci, desigur, a fost cel al supergreilor. În acest meci, reprezentantul ţării noastre l-a bătut la puncte pe Adrian Poputea, trimitindu-l la podea cu un upercut de stînga în prima repriză.

Doar in două meciuri am suferit înfringere. Este vorba de Vadim Ivaniuc, care a pierdut in faţa lui David Rizoiu şi Dmitrii Galagoţ, care a cedat lui Florentin Niculescu. În alte meciuri au fost fixate urmatoarele rezultate:
75 kg Victor Carapcevschii MDA – Adrian Mihai ROU TKO II
81 kg Andrei Zatuşevschii MDA – Catalin Cristea ROU TKO II


La data de 11 mai 2014, naţionala noastră de box va susţine un meci amical în compania lotului de box al Ucrainei la Grimancauţi.

 

 

No

Category

 

 

 

Decision

1

52 kg

Riscan Alexandru MDA

 

Bujor Florin ROU

TKO II

2

56 kg

Gojan Veaceslav MDA

 

Nicoale Stefan ROU

TKO II

3

60 kg

Rizoiu David ROU

 

Ivaniuc Vadim MDA

3/0

4

64 kg

Niculescu Valentin ROU

 

Galagot Dmitrii MDA

2/1

5

69 kg

Belous Vasilii MDA

 

Olaru Irinel ROU

3/0

6

75 kg

Carapcevschii Victor MDA

 

Adrian Mihai ROU

TKO II

7

81 kg

Zatusevschii Andrei MDA

 

Catalin Cristea ROU

TKO II

8

91 kg

Ialimov Victor MDA

 

Ghionea Dragos ROU

2/1

9

+91 kg

Zavatin Alexei MDA

 

Poputea Adrian

3/0