Pugiliști dn Hîncești pe piedestalul de onoare al unui Turneu Internațional
Vizualizări: 21397 17.03.2014  |   Noutăţi

 

 

 

Хынчештсие боксёры на пьедестале почёта Международного турнира
Foto: eubcboxing.org

 

Între 12 și 16 martie, curent, la Vilnius (Lituania) a avut loc Turneul Internațional la box în memoria campionului olimpic și european Donatas Pozdneac, cu participarea a peste 100 de pugiliști din 18 țări. Participarea la Turneu a fost o măsurare a forțelor în ajunul Campionatului mondial al tineretului, care se va desfășura peste o lună la Sofia (Bulgaria). Țara noastră a fost reprezentată de trei pugiliști – campionii Moldovei din a.2014, discipolii școlii sportive din Hîncești, antrenori Igor Untilă și Grigore Zamăneagră.

 

Campion în categoria de greutate pînă la 60 kg a devenit Dorin Bucșa, care prin decizia unanimă a arbitrilor a învins în luptele cu lituanienii Edvardas Streliciunas și Arturas Bankauskas, turcul Volcan Goghen și ungurul Riceard Konai.


Medalia de bronz a turneului în categoria 46-49 kg. i-a revenit lui Iulian Ivanov, care l-a învins pe bulgarul Orlin Iordanov și, prin decizia separată a arbitrilor 1-2, a cedat în fața lui Mihail Ostroumov (Israel).


Alexandru Arcuș, categoria de greutate pînă la 56 kg., l-a învins pe cipriotul Ionov Mihalachis, însă în lupta pentru ieșirea în semifinale, prin decizia separată a arbitrilor 1-2, a cedat în fața bulgarului Daniel Asenov și s-a plasat pe locul 5.