Succesul tinerilor pugiliști pe ringul internațional
Vizualizări: 21778 24.02.2014  |   Noutăţi

 

Успех молодых боксеров на международном ринге

 

Circa 150 de pugiliști din 16 țărie ale Americii, Asiei și Europei au participat la Turneul Internațional din Anapa, între 20 și 23 februarie, 2014.

 

La turneu au participat 6 reprezentanți ai Moldovei, care acum o săptămînă, la Chișinău, deveneau învingători ai Campionatului de tineret. Turneul este un test de rezistență în perioada pregătirilor către Campionatul Mondial, care va avea loc în aprilie la Sofia, și unde vor fi puse în joc foile de participare la Jocurile Olimpice ale Tineretului, care vor avea loc la Nianzhing (China). Primul pas nu a fost unul nefericit pentru tinerii noștri boxeri. Ei au obținut o medalie de aur și una de bronz, echipa Moldovei situîndu-se pe locul 6.

Pe treapta superioară a piedestalului de onoare s-a ridicat Dorin Bucșa din Hîncești, categoria de greutate 60 kg., care a învins frumos, prin decizia unanimă a arbitrilor, pugiliștii din SUA, Germania, Ucraina și Serbia. Ringul din Anapa s-a dovedit a fi norocos pentru Dorin, toamna trecută tot aici el a devenit medaliatul de argint al Campionatului Europei printre juniori.

Tiraspoleanul Vladislav Țugui, Campion European și finalist al Campionatului Mondial printre juniori, învingîndu-i pe boxerii din Azerbaijan și Bielarus, a obținut medalia de bronz. Din păcate, o traumă nu i-a permis să se confrunte în ring cu pugilistul german pentru calificarea în finale, categoria de greutate pînă la 64 kg.

Tiraspoleanul Vladislav Gumeniuc (69kg), după victoria asupra pugilistului leton, a cedat în sferturile de finală cubanezului. Prin decizia separată a arbitrilor 1-2 , Dumitru Brînza din Bălți (81kg) a pierdut în fața irlandezului.

Pugilistul din Hîncești Iulian Ivanov (49 kg.) a pierdut în fața azerbaigeanului, iar Dumitru Lupu din Bender (+91kg) a cedat în fața rusului, care a devenit Campion.