Succesul pugiliștilor moldoveni în regiunea TRANSPOLARĂ!
Vizualizări: 21908 30.12.2013  |   Noutăţi

 

Успех молдавских боксёров в ЗАПОЛЯРЬЕ !


Turneul pentru Cupa mondială la box cu participarea boxerilor din țările petrolifere, care s-a desfășurat la Hantî-Mansiisc între 18 și 23 decembrie, a încheiat anul sportiv reușit al pugiliștilor moldoveni. La turneu au participat sportivi din 14 țări ale Europei (Rusia, Ukraina, Azerbaigean, Armenia, Moldova,Bielarusi, Letonai, Lituania, Cehia) și Asia (Cazahstan, Chirghizia, Tadjichistan, Mongolia, China).


În patru categorii de greutate (51,60,64 și 75kg) au participat femeile. Tiraspoleana Lilia Venglovscaia (60kg), învingîndu-le pe mongola Savderdena Oiungherel și cazaha Gaiulzan Ibioneazova, a intrat în finală, unde a cedat în fața ukrainenei Lilia Țîplacova, obținînd Cupa și medalia de argint

Tiraspoleanul Alexandru Rîșcan, Maestru în Sport de talie internațională (52kg), în prima luptă l-a făcut de două ori cnocaut pe pugilistul tadjic Șanchier Ahmetov, obținînd victoria prin cnocaut tehnic. În următoarea luptă, cu medaliatul Campionatului Rusiei Serghei Ozanaev, pugilistul nostru a obținut victoria la puncte, conform deciziei unanime a arbitrilor, dar a fost traumat – o tăiere a sprîncenei, și nu a putut lupta în finală pentru ”aur”, obținînd Cupa și medalia de argint.

Chișinăueanul Victor Corapcevschii l-a învins pe chirghizul Ilias Ahmataliev, însă în semifinală a cedat în fața Campionului Europei și al Rusiei Maxim Copteacov, mulțumindu-se cu medalia de bronz.

Medalia de bronz i-a revenit tiraspoleanului Mihail Cationov, care a pierdut în fața rusului Eduard Abdurahmanov.

 

Успех молдавских боксёров в ЗАПОЛЯРЬЕ !

Успех молдавских боксёров в ЗАПОЛЯРЬЕ !

Успех молдавских боксёров в ЗАПОЛЯРЬЕ !

Успех молдавских боксёров в ЗАПОЛЯРЬЕ !