Anatolii Kaigorodov își sărbătorește cea de-a 65-a aniversare
Vizualizări: 1811 27.02.2024  |   Noutăţi

 

 

 

Secretarul general al Federației Moldovenești de Box, judecătorul de categorie internațională, Anatolii Kaigorodov împlinește astăzi 65 de ani. El nu s-a despărțit de box din secolul trecut, de cînd a primit prima diplomă de campion al orașului Cahul în 1970.

 

Anatol Kaigorodov a devenit campion al Moldovei printre juniori, tineret și adulți, învingător și premiant al turneelor din întreaga Uniune. În 1979 a devenit maestru al sportului la box al Uniunii Sovietice. După absolvirea Institutului de Medicină din Chișinău, a lucrat în calitate de medic sanitar timp de 10 ani și, în același timp, a antrenat boxeri la școala sportivă din Cahul și la clubul sportiv al Institutului de Medicină din Chișinău.

În calitate de antrenor, împreună cu echipa sa a cîștigat Spartachiadele Universităților din Moldova. A participat cu echipa sa la Spartachiada Universităților din întreaga Uniune Sovietică.

Din 1982, Anatolii Kaigorodov a început să participe la competiții de box în calitate de arbitru: în 1987 - arbitru de categorie națională; în 1991 - arbitru de categorie unională; în 1994 - arbitru de categorie internațională (AIBA); din 2009 - arbitru de categorie superioară de 3 stele (AIBA); din 2011 - arbitru WSB și APB în ligile profesioniste ale Federației Internaționale de Box (AIBA).

Controlor R&J și delegat tehnic al Federației Internaționale de Box din 2016. Instructor internațional R&J din 2017. Anatolii Kaigorodov a participat la arbitrajul campionatului și Cupei Uniunii Sovietice din 1991. A fost arbitru la campionatele Uniunii între juniori și tineret, turneele Unionale.

În calitate de membru al grupului de inițiativă, a participat la pregătirea adunării constitutive pentru crearea Federației Moldovenești de Box. Anatolii Kaigorodov este membru permanent al Prezidiului Federației de Box din ianuarie 1993. Președinte al Comisiei de judecători de box a Federației de Box din Moldova din 1997, membru al Comisiei de judecători a Confederației Europene de Box (EUBC) din 2017 pînă în 2022, membru al Comisiei de judecători a Federației Internaționale de Box (IBA) din 2021 pînă în 2022.

Lucrător emerit în domeniul Culturii Fizice și Sportului din Moldova. Secretar general al Federației Moldovenești de Box din 2021. Pentru prima dată în istoria sportului moldovenesc, Anatolii Kaigorodov a fost invitat în calitate de R&J la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, unde a fost ales să arbitreze ultimul meci al boxerilor din caegoria supergrea. A participat la arbitrarea a 11 turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice 2000 - 2004 - 2008 - 2012, la 4 Campionate Mondiale și Cupa Mondială, 6 Campionate Europene și Cupa Europeană, peste 30 de Campionate Mondiale și Europene între militari, studenți, tineret, juniori și cadeți. A arbitrat peste 60 de seri de box profesionist ARB și WSB în Europa, Asia și America.

În calitate de instructor, Anatolii Kaigorodov a desfășurat seminarii internaționale și a susținut examene R&J pentru 1-2-3 Stele în Kazahstan, Rusia, Croația și Emiratele Arabe Unite. A fost supervizor R&J la Campionatul Mondial de Tineret, la Jocurile Mediteraneene, la peste 25 de campionate și la Cupa Europei pentru bărbați, femei, tineret, juniori și cadeți. A fost prezent în calitate de R&J la luptele unor viitori campioni profesioniști mondiali celebri, precum Konstantin Țuțu, frații Vitali și Vladimir Klitsciko, Alexandr Povetkin, Dmitri Bivol, Artur Beterbiev, Alexandr Usik, Anthony Joshua, Tyson Fury.

Federația Moldovenească de Box îi transmite lui Anatolii Kaigorodov sincere felicitări cu ocazia împlinirii frumoasei vîrste de 65 de ani, dorind-i multă sănătate, o viață lungă și frumoasă, prosperitate, noroc, succes în toate și realizarea tuturor dorințelor! Fie ca experiența Dvs. să contribuie la creșterea unor noii boxeri-campioni!