Vasile Cebotari - Campion European la box. Naționala Moldovei a cîștigat patru medalii
Vizualizări: 2604 20.11.2023  |   Noutăţi

 

 

 

 

La Campionatul European printre boxerii de 19-22 de ani care a avut loc în orașul Budva din Muntenegru, în lupta finală Vasile l-a învins pe boxerul din Spania, Frank Martinez Bernao, și a obținut primul loc pe podium, cucerind medalia de aur. Campionul Europei la categoria de greutate 71 kg, sub imnul Republicii Moldova, a fost distins cu Cupa Campionilor Confederației Europene de box EUBC și cu in premiu din partea Federațieo Internaționale de box IBA în valoare de 8000 euro.

 

Pentru titlul de campioană europeană la categoria de greutate + 81 kg Daria Cozorez s-a întîlnit în lupta finală cu Maria Minaeva din Rusia, dar nu a reușit să se impună. Daria a cucerit medalia de argint și un premiu de 4.000 de euro pentru locul doi.

 

Cel mai ușor pugilist al nostru, Mihai Porumbac, a devenit medaliatul de bronz al Campionatului European la categoria 48 kg, pierzînd în semifinale în fața bulgarului Sevantin Ergunal și obținînd un premiu de 2000 de euro. Pe a treia treaptă a podiumului a urcat greul nostru (+92 kg) Nicolae Burduja, pierzînd în semifinale în fața rusului Serghei Manjuev, ocupînd locul trei și cîștigînd un premiu de 2000 de euro.

 

Locul cinci la Campionatul European au cîștigat la categoria de 57 kg, Danila Ocoman și Cristina Chiperi în categoria de greutate de 60 kg .

 

Echipa națională a Moldovei a ocupat onorabilul al optulea loc dintre 32 de țări în competiția neoficială pe echipe la Campionatul European.

Performanța de succes a echipei naționale a țării la Campionatul European este un exemplu de interacțiune și cooperare de succes între Federația de box și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.