Succes grandios al boxerilor moldoveni
Vizualizări: 3502 17.10.2023  |   Noutăţi

 


La "Cupa Europei" organizată în Muntenegru, echipa națională de box a Moldovei a ocupat onorabilul loc IV în clasamentul țărilor europene, obținînd un set complet de medalii - aur, argint și bronz.

Pentru primul loc în categoria de greutate de 67 kg, Alexandru Paraschiv (Chișinău) a fost distins cu Cupa Campionilor și o medalie de aur.

Vasile Cebotari (Tiraspol) a cucerit locul doi la categoria 75 kg și medalia de argint.

Ianuș Caravan (Tiraspol) a obținut medalia de bronz pentru locul trei la categoria 63,5 kg.

Locurile cinci, după ce au cedat în sferturile de finală, au fost ocupate de: Serghei Novak (54 kg) din Chișinău, Danila Ocoman (57 kg), Victor Vakula (60 kg) și Andrei Chiriacov (80 kg) din Tiraspol.

Toate medaliile premianților sînt ornamentate cu pietre prețioase. Campionii "Cupei Europene" au primit certificate în valoare de 15000, pentru locul doi – de 10000, pentru locul trei – de 5000 și pentru locurile cinci – de 1000 de dolari SUA din partea Federației Internaționale de Box IBA.

Performanțele de succes ale boxerilor moldoveni în ringurile internaționale reprezintă rezultatul cooperării rodnice dintre Federația de Box și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.