Un moldovean - campion al Balcanilor la box
Vizualizări: 3089 04.10.2023  |   Noutăţi

 

 

 

În perioada 26 septembrie-3 octombrie la Albena (Bulgaria), 80 de boxeri din 11 țări din regiunea Balcanică au desfășurat lupte crîncene pentru dreptul de a urca pe podium și de a deveni cîștigătorul competiției. Moldova a fost reprezentată de 4 boxeri, dintre care trei au cîștigat un set complet de medalii – de aur, argint și bronz.

 

Într-o luptă asiduă în semifinale, Ștefan Vozniacovschi l-a învins pe ucraineanul Ali Dahli, iar în finală, prin decizia împărțită a judecătorilor cu 3-2, a smuls victoria de la gazda ringului, bulgarul Dzhurov Krasimir. Ștefan a ocupat primul loc și a cîștigat medalia de aur a campionului la categoria de greutate de 63,5 kg.

 

 

Vladislav Gudzi a cîștigat în semifinale împotriva boxerului din Macedonia, Ilham Treason, dar în lupta finală a pierdut în fața ucraineanului Yaroslav Mikhalushko. A ocupat locul trei în categoria de greutate de 67 kg și a obținut medalie de argint.

 

Nicolae Borduja nu a reușit să-l învingă în semifinală pe boxerul din Slovenia, Djure Simunovic, a ocupat locul trei în categoria de greutate +92 kg și a cîștigat medalia de bronz.

 

Valeriu Razmerița, care a concurat în categoria de 80 kg, a pierdut în sferturile de finală în fața macedoneanului Arzhan Imeni și a ocupat locul cinci.

 

Performanța reușită a boxerilor moldoveni, care au ocupat locul trei pe echipe masculin, este rezultatul cooperării fructuoase a Federației de box din Moldova cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova în ceea ce privește finanțarea și dezvoltarea boxului.