Boxerii moldoveni au evoluat cu succes la Campionatul Europei
Vizualizări: 4250 02.06.2018  |   Noutăţi

 

 

 

La Campionatul European de Box, care s-a încheiat în orașul bulgar Albena, doi dintre boxerii noștri au cîștigat medalii de argint, iar cinci au ajuns în sferturile de finală, însă au pierdut în faţa adversarilor săi, ocupînd locul cinci. În clasamentul medaliilor, Moldova a ocupat locul al nouălea printre cele 26 de echipe naționale ale continentului european, care au participat la concurs.

În clasamentul medaliilor, Moldova a ocupat locul al nouălea dintre cele 26 de echipe naționale de pe continentul european, care au participat la campionat.

 

Prin decizia împărţită a arbitrilor laterali, scor 2-3, chişinăuianul Iurie Grigoruţa, boxer de categoria de greutate de 68 de kg, a pierdut în lupta egală titlul de campion european în faţa cetățeanului rus Halid Atkaev. Nicolai Burdiuja (90 kg) din Rîbnița a pierdut în finală în faţa boxeuluir rus Vladislav Pasco.

Locurile cinci au fost luate de Daniil Golodenco (40 kg) din Grimăncăuți, Pavel Gudz (54 kg) de la Rîbnița, bălțeanul Alexandr Guranda (59 kg) și Andrei Redica (65 kg).

Mihael Litchevici de la Bălţi (38,5 kg), Serghei Novac din Chişinău (43 kg), Vadim Ustinov (48 kg) din Grimăncăuți, Vitalie Cebotarenco (50 kg) de la Bender și Vadim Topala (56 kg) din Hîncești au pierdut luptele lor de start.

 

1. Pe podium - Iurie Grigoruţa

 

 

 

2. Pe podium - Nicolai Burdiuja