Trei medalii în pușculița pugiliștilor moldoveni
Vizualizări: 22002 15.02.2017  |   Noutăţi

 

 

La cel mai vechi în Europa – al 61-lea Turneu Internațional din orașul maghiar Debrecen – au participat cca 130 pugiliști din 21 de țări ale Europei și Asiei, inclusiv din țările cu cei mai tari pugiliști Rusia, Anglia, Ucraina, Italia, Kazahstan, China și altele.

 

Moldova a fost reprezentată de discipolii școlii de box din Grimăncăuți, jumătate dintre aceștia s-au ridicat pe piedestalul de onoare.

 

Dumitru Galagoț, cat. de greutate 64 kg., a obținut medalia de argint. În lupta finală, prin decizia separată a arbitrilor 2-3, el a cedat gazdei ringului Richard Connie. Anterior, i-a învins pe belorusul Maxim Vislauh, polonezul Mateuș Polski și scoțianul Xiang Spence.

 

Supergreul (+91kg.) Alexei Zavatin, care în lupta decisivă a cedat în fața ucraineanului Victor Vîhrist, a fost și el decorat cu medalia de argint după victoriile asupra croatului Marin Mindoijevicilui, a italianului Azizabes Muhiidn și a ungurului Berkey Karoli.

 

Medalia de bronz i-a revenit lui Mihail Cvasiuc (60kg.) după ce în finală a cedat în fața ucraineanului Olexandru Meleniuc, care anterior l-a învins pe italianul Francesco Iozya și croatul Martin Galan.

 

Cu victoria asupra turcului Onur Sipal a început turneul Vasile Belous (69kg.), care apoi a cunoscut amarul înfrângerii în fața chinezului Wei Liu.

 

Cu înfrângeri au început Veaceslav Gojan (56kg.) – în fața chinezului Zhang Dzhyavel și Victor Carapcevschii (75kg) în fața slovacului Aljas Venko.

 

Participarea la primul turneu din acest an este parte a pregătirilor pentru campionatul Europei, care va avea loc în iunie la Haricov.

 

Propunem atenției amatorilor de box luptele finale ale lui Dumitru Galagoț și Alexei Zavatin.