Cinci boxeri moldoveni au ajuns în semifinalele Campionatului European (+Video)
Vizualizări: 10726 20.10.2021  |   Noutăţi

 

 

 

Aproximativ 340 de boxeri din 38 de țări participă la Campionatul European de tineret (17-18 ani) din orașul Budva din Muntenegru.

După ce a învins-o pe italianca Charlotte Abate, prima care a ajuns în semifinale a fost Cristina Chiperi (Tiraspol), concurînd în categoria 60 kg, unde o așteaptă următoarea adversară din Armenia, Elida Kocharyan. În luptele decisive au jucat cu succes tinerii care au cîștigat în patru lupte și, pierzînd doar într-una, și-au garantat cel puțin medalii de bronz.

 

Ilie Argat (51 kg.) l-a învins pe finlandezul Artur Pichuev și va boxa cu Henrik Sakharn din Armenia. În trei lupte, Moldova a învins Ungaria cu un scor de 3:0. Dumitru Vieru (Bălți, 48 kg) l-a învins pe Imre Bernat și se va întîlni cu spaniolul Lozano Serrano Rafael. Ștefan Voznacovschi (Hîncești, 63,5 kg) l-a învins pe Rafael Buz și va lupta cu belarusul Matvei Davîdov. Super-greul Nicolae Borduja (Tiraspol, +92 kg) nu i-a lăsat nici o șansă de cîștig lui Bogdalik Bentz și va lupta pentru a ajunge în finală cu germanul Nikita Putilov.

 

Marcel Ursu (Briceni, 57 kg) a ocupat locul cinci, pierzînd în sferturile de finală în fața bulgarului Daniel Kirillov printr-o decizie împărțită a judecătorilor.

 

Ceilalți boxeri ai noștri au pierdut în primele lor lupte: Mihail Țaranu (Varnița, 54 kg) în fața lui Suren Rubenyan din Armenia, Daniil Golodenko (Grimăncăuți, 60 kg) — ucraineanului Danila Drishak, Adrian Angheluș (Grimăncăuți, 67 kg) — georgianului Luka Nikabadze, Alexandru Guranda (Bălți, 71 kg) — estonianului Makar Vdovichenko, Andrei Redca (Bălți, 75 kg) împotriva lui Hadjit Noa din Belgia și Victor Scutelniciuc (Bălți, 86 kg) - lituanianului Narunas Grebnevas.