A început Campionatul Republicii Moldova la Box (FOTO, VIDEO)
Vizualizări: 14826 21.08.2020  |   Noutăţi

 

 

Ieri, 20 august, în orașul Hîncești, a început Campionatul Republicii Moldova la box, rezervat tinerilor de 19-22 ani.

 

Cu respectarea cerințelor Ordinului și Instrucțiunilor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în contextul pandemiei de coronavirus, competiția a fost organizată cu scopul de a selecta cei mai buni boxeri, care vor reprezenta R. Moldova la mai multe campionate care vor începe curînd.

 

„Acest campionat este foarte important pentru noi, pentru că, în luna noiembrie, în Italia, este prevăzută desfășurarea Campionatului european printre boxerii de 19-22 de ani. Iar în perioada 1-10 octombrie, în Kazan, va avea loc o mare competiție - prima competiție sportivă a țărilor CSI”, a declarat delegatul tehnic AIBA și FBM, judecătorul de categorie internațională, Anatolii Caigorodov.

 

Prezent la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Gheorghiu, a subliniat că organizatorii competiției au respectat cu strictețe prevederile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și au demonstrat pe ring cele mai bune lupte.

 

„Este o provocare acceptată de conducerea Federației de Box. Au fost respectate toate protocoalele și instrucțiunile. Am fost plăcut surprins să văd lupte interesante. Acest campionat se organizează cu scopul de a selecta cei mai buni sportivi care ne vor reprezenta țara la prima ediției a Jocurilor țărilor CSI”, a declarat Ion Gheorghiu.

 

Campionatul Republicii Moldova la box se va încheia pe 22 august, zi în care vor fi desemnați marii cîștigători.