Succesul boxerilor moldoveni
Vizualizări: 4874 20.05.2019  |   Noutăţi

 

 

 

În perioada 15 - 17 mai, la Kaunas, Lituania, s-a desfășurat Turneul internațional ”În memora lui Alghirdas Șoțikas”, la care au participat discipolii Școlii de box din Grimăncăuți, care au obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz.

 

În categoria de greutate 64 kg au învins Dumitru Galagoț și Mihail Cvasiuc, care în drum spre finală i-au bătut pe rușii Vladislav Smirmov și, respectiv, Alexandr Perlatov, după care – pe lituanienii Alanas Plavco și Laimonas Raibikis. Cel mai tare s-a dovedit a fi Dumitru Galagoț, care a luat medalia de aur, Mihauil Cvasiuc a luat-o pe cea de bronz.

 

În categoria 69 kg aurul i-a revenit lui Vasile Belous, după ce i-a învins pe rusul Ismail Ascherov și suedezul Adel Belalia.

 

Medalia de bronz i-a revenit lui Victor Carapcrevschii, în categoria de greutate 75 kg. Inițial, el l-a învins pe suedezul Erik Mendosa, apoi – pe francezul Ngota Tieri Loik, dar în finală a cedat în fața lituanianului Vitautas Balsis.

 

Cu medalia de bronz a revenit acasă Andrei Zatușevschii, care în senifinală a pierdut lupta cu suedezul Gabriel Riciards.