La turneul de box, Moldova a obținut trei medalii de aur (FOTO)
Vizualizări: 19343 22.04.2019  |   Noutăţi

 

 

La cel de-al 57-lea Turneu internațional din Belgrad (Serbia) au participat 100 de pugiliști din 22 țări. Pe noi ne-au reprezentat discipolii școlii de box din Grimăncăuți, care au câștigat trei medalii de aur și una de bronz.

 

Cinci lupte a susținut în cadrul turneului Victor Carapcevschii, care a luat medalia de aur în categoria de greutate 75 kg. În calea lui spre treapta superioară a piedestalului de onoare el i-a învins pe tunisianul Jikhed Bouzabya, sîrbul Filip Dzinik, ungurul Zoltan Harska, turcii Guler Serhat și Aighin Birol.

 

Victorie în toate luptele și medalia de aur în categoria de greutate 64 kg a obținut și Dumitru Galagoț, care l-a învins pe belgianul Abdelkarim Sabindji, australianul Garsaid Herrison, rusul Husein Magomedov.

 

A treia medalie de aur ne-a adus-o Alexei Zavatin, în categoria super-greilor +91 kg, care l-a învins pe ucraineanul Andrei Gorodețkii, cubanezul Alain Iordan și stăpînul ringului Olexandr Babici.

 

Cu medalia de bronz revine acasă Andrei Zaplitnîi (91kg), care l-a învins pe pugilistul din Ghana Suleiman Maji, dar în semifinală a cedat în fața ucraineanului Serghei Gorscov.

 

Dumitru Cosciug (81kg) a pierdut prima luptă cu rusul Radjab Radjabov.