La Chişinău, a avut loc turneul de calificare pentru Campionatul European de Box (FOTO, VIDEO)
Vizualizări: 18170 04.02.2019  |   Noutăţi

 

 

 

La Chișinău, în perioada 2-3 februarie, s-a desfăşurat turneul de calificare pentru Campionatul European printre boxerii cu vîrsta de 19-22 ani, care va avea loc între 7 şi 18 martie, în orașul Vladikavkaz (Rusia).

 

Federaţia de Box din Moldova a selectat pentru participare la turneu douăzeci și patru de tineri boxeri din Chișinău, Tiraspol, Bender, Hîncești, Bălți, Cahul și Grimăncăuți. Cîștigători și candidați pentru participarea la Campionatul European în categoriile de greutate au devenit: 56 kg - Vakula Victor (Tiraspol), 60 kg și 69 kg – frații Dorin și Nicolae Bucşa din Hînceşti, 64 kg și 75 kg - chișinăuienii Alexandru Paraschiv și Andrei Vreme, 81 kg și 91 kg – Dmitrie Coşciug Andrei Zaplitnîi din Grimăncăuţi.

 

Componenţa finală a echipei naționale a țării va fi alcătuită după cantonamente de pregătire și în baza rezultatelor participării boxerilor la „Turneul Internațional dedicat memoriei antrenorului emerit al Republicii Moldova Pavel Luşcevschi“, care va avea loc la 21-23 februarie, la Grimăncăuți, cu participarea sportivilor invitați din Italia, România, Belarus, Ucraina și Moldova. Liderii echipei naționale sînt maeştrii ai sportului de clasă internaţională, Dorin Bucşa și Alexandru Paraschiv.