Un moldovean a căștigat un turneu internațional (VIDEO)
Vizualizări: 3586 24.07.2018  |   Noutăţi

 

 

 

În perioada 17-22 iulie, la Odessa, a avut loc cea de-a 17-a ediție a „Turneului Internațional în memoria lui Semion Trestin”, la care au participat 135 de boxeri din 14 țări din Europa, Asia și Africa.

 

Moldova a fost reprezentată de 12 boxeri de la Chișinău, Tiraspol și Grimăncăuți.

 

Cel mai bun succes a fost realizat de către chișinăuianul Alexandru Paraschiv, antrenat de tatăl său, Iurie Paraschiv. Sportivul a devenit campion în clasa de greutate de 64 kg. Pe drumul către cea mai înaltă treaptă a podiumului, boxerul nostru a cîștigat decizia unanimă a judecătorilor (5-0) Veaceslav Kuliev din Israel, ucrainenii Zarovar Petrosean și Almahmud Ali.

 

În final, într-o luptă crîncenă, prin decizia separată a judecătorilor (3-2), l-a învins pe belarusul Dmitri Dașkevici. Îl felicităm pe maestrul sportului Alexandru Paraschiv, în vîrstă de 19 ani, cu executarea normativului „maestru în sport de clasă internațională”.

 

În categoria de 49 de kg, cu medalia de argint a fost decorat Stanislav Bondarenko, de la Tiraspol, care a cedat în fața israelianului David Alaverdean.

 

Pe cea de-a treia treaptă a piedestalului în categoria de 60 de kg a urcat Ion Ursu de la Grimăncăuți. După ce i-a învins pe ucrainenii Valentin Ștonda și Mangasar Petrosean, el a cedat în semifinală în fața belarusului Anton Cernomaz. În categoria de 81 kg Vladislav Gumeniuc a cîștigat medalia de bronz, învingîndu-l pe senegalezul Gueda Mwat și pe ucraineanul Denis Levcenko, lăsîndu-l să treacă în finală pe azerul Kamran Shahsuvarli.

 

Alți boxeri de-ai noștri au cedat în fața adversarilor în luptele de start.