Bronz pentru Moldova la Campionatul European de Box
Vizualizări: 19513 26.04.2018  |   Noutăţi

 

 

 

Boxerului moldovean Constantin Ursu (64 kg) îi va fi înmînată medalia de bronz, în seara zilei de astăzi, la festivitatea de premiere, care se va desfășura la Campionatul European de la Roseto degli Abruzzi (Italia).

El s-a învrednicit de această distincție după ce i-a învins, în ordine, pe Brian von Vossen (Olanda) și Ali Gatlier (Franța). Ieri tînărul performer ar fi putut schimba bronzul pe argint dacă cîștiga meciul disputat cu Ilia Popov (Rusia), dar a cedat. „Oricum, este un succes”, a declarat pentru agenție secretarul general al federației naționale de profil, Nicolae Savcov.

Nicolae Bucșa (69 kg) a abandonat Campionatul în optimile de finală, iar coechipierii Dumitru Macaria (49 kg), Daniel și Anton Nichitenco (categoriile de greutate 52 kg și, respectiv, 56 kg), Victor Conopliov (60 kg) și Igor Rodionov (plus 91 kg) au fost eliminați din concurs în runda inaugurală.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan (34 de ani), originar din Grimăncăuți (Briceni), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne.