Ministrul Monica Babuc l-a felicitat pe Dorin Bucșa, medaliatul cu bronz la Campionatul European de Box Under-22 (FOTO)
Vizualizări: 19446 05.04.2018  |   Noutăţi

 

 

 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, i-a primit în vizită pe proaspătul medaliat cu bronz la Campionatul European de Box Under-22, Dorin Bucșa, și pe antrenorul acestuia, Igor Untilă.

 

Oficialul l-a felicitat pe sportiv, afirmând că asemenea tineri sunt modele pentru generațiile actuale și viitoare. ,,În spatele unei medalii stă o muncă tenace, o forțare a limitelor și uneori chiar sacrificii. Sunteți o sursă de inspirație pentru noi toți și ați arătat că prin muncă susținută, prin determinare și hotărâre putem reuși. Acest succes demonstrează că fiecare efort pe care îl faceți nu rămane nerăsplătit. Republica Moldova datorează mult sportivilor care sunt adevărați ambasadori ai țării noastre”, a menționat ministrul Monica Babuc.

 

Amintim că Dorin Bucșa a obținut o medalie de bronz la Campionatul European de Box Under-22, care s-a desfășurat la Târgu-Jiu, România, în perioada 25 martie – 1 aprilie. Boxerul, care a luptat la categoria de greutate 60 kg, a repurtat trei victorii: prima a obținut-o în disputa cu sportivul Jasim Ljama din Macedonia, a doua cu Murat Yildirim din Germania, iar a treia cu Hrayr Shahverdyan din Armenia.

 

Din componența lotului Republicii Moldova au mai făcut parte sportivii: Oleg Rîsiuc, Vlad Gavriliuc, Victor Vacula, Vlad Gumeniuc, Cristina Cravcenco, Victor Sambriș și Cristi Constantinov.

 

Participarea la această competiție, care a reunit cca 300 de sportivi din 37 de țări, a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

 

 

 

Sursa: mecc.gov.md