Salutarea președintelui Federației de Box din RM Vasile Chirtoca
Vizualizări: 21886 02.10.2017  |   Noutăţi

 

 

STIMAȚI PRIETENI!

 

Salut cordial sportivii, antrenorii, arbitrii, oaspeții și toți amatorii boxului prezenți la cel de-al 70-lea, jubiliar, Campionat de box al Republicii Moldova. Le doresc tuturor multă sănătate, bunăstare și voie bună, iar pugiliștilor – succese și victorii în ring. Îmi exprim recunoștința față de toți cei care au participat la pregătirea și organizarea Campionatului.

 

În acest an pugiliștii moldoveni continuă tradițiile evoluării cu succes pe arena internațională. Cu medalia de bronz a Campionatului Europei (19-22) s-a întors acasă discipolul școlii de box din Hîncești Dorin Bucșa. La Campionatul European al elevilor, pe treapta a treia a piedestalului de onoare s-a ridicat tiraspoleanul Maxim Ivascenco. Medalia de bronz a Campionatului Europei printre adulți și dreptul de a participa la Campionatul Mondial în Germania, unde prin decizia separată a arbitrilor 2-3 el a cedat în fașa hindusului, l-a obținut Vasile Belous din Grimăncăuți. Colegul lui, Alexei Zavatin, după ce a ocupat locul cinci în ringul European, la forumul mondial a învins argentinianul, și tot prin decizia separată a arbitrilor a cedat în fața camerunezului-campion al Africii. Cu speranța că vor obține medalii, așteptăm întoarcerea pugiliștilor noștri de la Campionatele Europene ale juniorilor și tineretului din Bulgaria și, respectiv, Turcia.

 

Am certitudinea, că pugiliștii moldoveni vor continua să evolueze cu succes în ringurile internaționale, sporind gloria Patriei lor – Republica Moldova.

 

Într-un ceas bun, cel de-al 70-lea, jubiliar, Campionat al Republicii Moldova!

 

Vasile Chirtoca,
Președintele Federației de Box din RM,
Maestru al Sportului din Moldova