Din Lituania cu șase medalii
Vizualizări: 23132 22.05.2017  |   Noutăţi

 

 

 

 

Tradiționalul turneu internațional «În memoria Algerdas Șoțicas» care a avut loc pe 17-19 mai 2017 a reunit pe ringul Kaunas Spart Palace pugiliști din Franța, Finlanda, Ucraina, Israel, Suedia, Moldova, Letonia, Estonia și Lituania. Pugiliștii moldoveni, reprezentați de discipolii școlii sportive din Grimăncăuți, au obținut trei medalii de aur, una de argint și două de bronz.

 

Cel mai mare succes l-a obținut Veaceslav Gojan (56 kg), care a devenit campion și a urcat pe treapta cea mai înaltă a piedestalului de onoare, fiind recunoscut ca cel mai tare pugilist al turneului. El i-a învins pe francezul Jordan Rodrigues și pe stăpânii ringului Mindaugas Bankauskas și Arturas Zinkovskis.

 

Învingător al turneului, cu medalie de aur, a devenit și Dumitru Galagoț (64kg), care i-a bătut pe finlandezul Rasmus Bergman, lituanianul Evaldas Petrauskas și francezul Hambly Vahid.

 

Campionul turneului Victor Carapcevschii (75kg) , după victoria asupra lituanianului Kristupas Ivanauskas, i-a biruit pe estonianul Artur Zarva și israelianul Mihail Ostroumov.

 

La un pas de medalia de aur s-a oprit Mihail Cvasiuc (60 kg), premiat cu medalia de argint. După victoria asupra lituanianului Ghilvinas Lukosiunas, în finală el a cedat în fața lui Arturas Skurdelis din Lituania.

 

Vasile Belous (69kg) și Alexei Zavatin (+91kg) au pierdut în semifinală adversarilor Maxim Pilipeț din Ucraina și, respectiv, francezului Dzhamili Dine Aboudou.