Asociația Internațională de Box a aprobat calendarul noului ciclu olimpic
Vizualizări: 20722 22.12.2016  |   Noutăţi

 

 

 

La ședința de rînd a comitetului executiv AIBA, în Lausanne, a fost coordonat calendarul noului ciclu olimpic pentru Jocurile din Tokyo în a.2020.

 

Conform site-ului oficial AIBA, în a. 2019 se va desfășura Campionatul Mondial la Box, unde vor evolua pugiliști - bărbați și femei. Această noutate, consideră cei de la AIBA, va permite optimizarea posibilităților comerciale și creare premiselor pentru organizarea campionatului comun, bărbați și femei, în același loc. Pînă în a. 2019 campionatele vor fi separate; cea mai apropiată întîietate mondială între bărbați va avea loc în a.2017 la Hamburg, între femei – în a. 2018 la Hantî-Mansiisc.

 

La Lausanne, executivul AIBA a aprobat reformele arbitrajului în boxul de amatori, adoptate după Olimpiada de la Rio-de-Janeiro. Arbitrii pentru fiecare luptă vor fi numiți nu de comisie, ci de sistemul electronic, pentru determinarea învingătorului se vor folosi cartonașele tuturor (5) arbitrilor.

 

Au fost aprobate modificările la Statut, Regulile Tehnice AIBA și regulile AOB (boxul olimpic), care conțin o noutate importantă pentru suporteri: zona sportivă intangibilă pentru spectatori – Field of Play – în care au acces doar pugiliștii, secundanții și arbitrii, a devenit mai mică, deci spectatorii vor putea urmări luptele de la o distanță mai mică.

 

AIBA s-a completat cu noi membri – India, Malta și Sen-Marten, șia fost restabilită calitatea de membru AIBA pentru Guam, Anguilla și Libia.


AIBA a decis să proclame anul 2017 Anul Africi, iar anul 2018 - Anul țărilor din Caraibe.