Un moldovean a devenit Campion al Europei
Vizualizări: 22457 02.08.2016  |   Noutăţi

 

 

Молдаванин стал Чемпионом Европы

La Zagreb, capitala Croației, s-a încheiat Campionatul Europei printre elevii născuți între anii 2002-2003. Selecționata Moldovei, reprezentată în nouă din optsprezece cayegorii de greutate, a obținut o medalie de aur și trei de bronz. Campion al Europei în categoria de greutate 59 kg a devenit tiraspoleanul Vladislav Gudzi, care în drum spre treapta supremă a piedestalului i-a învins pe românul Angelo Bambaloi, ucraineanul Evghenii Lupenco și italianul geacomo Miceli.


Cu medalii de bronz revin acasă pământenii campionului Danila Slepoi (44.5 kg) și Dumitru Samoilenco (46 kg), dar și Roman Berban (52 kg) din Comrat. După victoria asupra sârbului Semiz Alicici și gazda ringului croatul Geacob Salekovici, Danila a cedat în fața scoțianul Wait Kameron. Doar în semifinale, după ce i-a biruit pe neamțul Marcel Mangolo și cipriotul Spanos Cristoforros, Dumitru a cedat în fața adversarului din Rusia Maxim Demenenco. Biruindu-i pe turcul Haidar Deniz șu românul Andrei Trifandal, pe treapta a treia a piedestalului s-a urcat Roman, sorbind amărăciunea înfrângerii din partea englezului Gimmy Lii.

Luptele de start le-au cedat tiraspolenii Alexandru Dobrovolschii (38.5 kg) și Artur Soloviov (48 kg) – scoțianului Sean Koili și rusului Dmitrii Zaharov, Nicolai Cernioglo (40 kg) din Ciadîr-Lunga – turcului Sebahattin Aicear, bălțeanul Vitalii Prisăcaru (43 kg) și Maxim Lupu (72 kg) din Bender – ucrainenilor Maxim Gavriliuc și Vladimir Cușnir и Vladimir Cușnir.