Aur și bronz de dincolo de cercul Polar!
Vizualizări: 21474 08.12.2014  |   Noutăţi

 

 

Золото и бронза из Заполярья!

Foto: rusboxing.ru

 

Între 4 și 7 decembrie în orașul Beloiarschiii din regiunea autonomă Hantî-Mansissc a Rusiei pugiliștii din 18 țări ale Europei și Asiei, reprezentanți ai Rusiei, Kirghiziei, Cehiei, Uzbekistanului, Armeniei, Azerbaidjanului, Serbiei, Letoniei, Lituaniei, Mongoliei, Belarusului, Chinei, Suediei, Poloniei, Tadjikistanului, Turkmeniei, Kazahstanului și Moldovei au luptat «Cupa Păcii la box printre țările petroliere în memoria Eroului Muncii Socialiste Farman Salmanov ».

Țara noastră a fost reprezentată de pugiliștii tiraspoleni, dintre care doi, obținând medalii, s-au ridicat pe piedestalul de onoare. Campion în categoria de greutate 52 kg a devenit Maestrul în sport de talie internațională Alexandru Rîșcan, care în drum spre medalia de aur și Cupa Păcii a învins patru adversari. Deși jumătate din aceștea erau oaspeți ai competiției, Alexandru i-a învins consecutiv pe rușii Evghenii Naimușin, Alexandru Grișuc, Alivek Bahtiarov și medaliatul Rusiei Ovic Oganissean

Medalia de bronz i-a revenit lui Mihail Cationov (81 kg), care în semifinală a cedat în fața Botirali mamadjonov. În luptele preliminare Alexandru Usatenco (56kg) și Camran Nazarov (69kg) au cedat în fața mongolului Davadalai Altagherel și, respectiv, azerbaidjanul Ramal Aslanov.

 

Золото и бронза из Заполярья!